Auto parkissa

Tomi, 4.8.2009 20:26 - Talo

Tänään on lopultakin autotalliprojekti edennyt niin pitkälle, että sain (toisen) auton ajettua sinne sisään. Aivan helppoa se ei ollut, kun piti saada auto kääntymään pienessä tilassa väistellen toista autoa ja vielä autotallista puuttuvia koolausrimoja, jonka lisäksi pihan sepeli on aivan liian löysänä kerroksena, joten auto suti vain tyhjää, mutta pienen vekslailun ja vauhdin ottamisen jälkeen auto oli sisällä eikä edes ottanut mihinkään kiinni. Enää sisäpuolen koolaukset ja levytykset, ja toisenkin auton saa talliin.

[Lue lisää]

Villen www-sivupäivitys

Tomi, 18.11.2007 23:43 - Ville

Villeä ei enää voi oikein kutsua vauvaksi, joten vauva.badzilla.net:n tilalle piti laittaa pystyyn ville.badzilla.net. Uusi sivu on nyt blogin muodossa, ja kopioin sinne tästä blogista kaikki Villeä koskevat kirjoitukset. Jatkossa ne tulevat pelkästään sinne, ja tämä blogi pyhitetään muuhun käyttöön (sikäli kuin sitä juuri on, minulla on täällä ollut luonnoksena jo pitkälti toista vuotta kirjoitus "Vuosi Piikkiössä"...).

Samoin päivitimme Villen galleriaan sarjan kuvia tältä syksyltä, mukaanlukien Villen synttäreiltä (sekä myös Venjan ja Ronjan synttäreiltä). Pari poimintaa:


Lähes koko uusi sukupolvi.


Syksyn aikana kolme vuotta täyttäneet Ville, Ronja ja Venja.

[Lue lisää]

Galleriamuutos

Tomi, 15.11.2007 00:02 - Yleiset

Valokuvagallerian ja tämän blogin yhdistävä wpg2-laajennus alkoi parin päivityksen jälkeen rikkoa sen verran monta paikkaa, että nappasin sen pois käytöstä. Tästä syystä vanhemmissa kirjoituksissa eivät kuvat näy, ja sivun oikean reunan Galleria-kohta on myös tyhjä. Pyrin korjaamaan nuo vanhat kirjoitukset lähiaikoina, tuota laajennusta en usko jaksavani lähteä tutkimaan.

[Lue lisää]

Toislumi

Tomi, 18.12.2006 22:38 - Yleiset

Villellä on ollut muutamana viime päivänä suuria vaikeuksia käydä nukkumaan. Eilen onnistuimme urakassa lopulta noin kello 00:30, kun kävin Villen kanssa kävelyllä kiertämässä Piikkiönmetsän kaikki kadut kahteen kertaan - vastaava menetelmä kun oli toiminut päivällä päiväunien kanssa. Onnistumisten rohkaisemana aioimme käyttää samaa menetelmää myös tänään.

Sää vain päätti tällä kertaa kääntyä tätä yritystä vastaan. Ulkona on satanut noin 3 cm erittäin nuoskalunta, joka tarttui vaatteiden ja rattaiden lisäksi tehokkaasti kengänpohjiin ja rattaiden renkaisiin. Lopputuloksena oli erittäin töyssyinen 500 m kävelylenkki, mutta Ville sentään melkein nukahti. Tai itse asiassa taitaa juuri nyt nukkua jo Hannen vieressä, eli lenkistä oli sittenkin hyötyä.

[Lue lisää]

Maa tärisee...

Tomi, 28.2.2006 21:26 - Ville

... nyt se tulee, nyt se kävelee.

Ville oppi pari päivää sitten kuinka noustaan seisomaan ilman tukea, ja tänään otettiin ensimmäiset askeleet. Tulin töistä kotiin, jolloin Ville nousi ensin hyvin vakaasti pystyyn, ja hiukan haparoiden käveli ensin kymmenkunta senttiä eteenpäin (noin viidellä askeleella :-) ) ja sitten teki 90 asteen käännöksen oikeaan, katsomaan Hannea joka hääräsi keittiössä.

Pari minuuttia myöhemmin, kun oli toivuttu valtavasta hihkumisesta (ennen kaikkea minun ja Hannen taholta), Ville nousi uudelleen seisomaan ja käveli noin metrin verran eteenpäin, nyt jo ehkä 5 cm pituisin askelin. Kuvia ei kummastakaan operaatiosta huomattu ottaa, sen verran ällistyneenä oltiin itse kukin.

Tietysti olen sitten huomenna työmatkalla Piikkiössä, ja tätä menoa Ville oppii sillä aikaa varmasti jo juoksemaan. Ja jollei vielä huomenna, niin ainakin sillä aikaa kun olen ensi viikolla Japanissa.

[Lue lisää]

Kolari

Tomi, 13.2.2006 17:13 - Yleiset

Hanne otti perjantaina yhteen täysperävaunullisen rekan kanssa. Kaikki ovat kunnossa, mutta auto on entinen.

Hanne jarrutti punaisissa valoissa, mutta liukkaan kelin takia auto ei pysähtynyt ajoissa. Hän ehti hieman väistää oikealle, mutta melko kova kolaus vasemmalta tulevaan rekkaan sai auton silti lunastuskuntoon.

Nyt meillä on lainassa minun isäni auto, uutta autoa pitää lähteä hommaamaan jahka saamme tietää paljonko Renaultista saamme.

[Lue lisää]

TSFS:n sivut muuttivat

Tomi, 1.2.2006 22:44 - TSFS

Turun Science Fiction Seura ry:n sivut muuttivat juuri uuteen osoitteeseen, www.tsfs.fi. Tämä tarkoittaa, että pääsen lopultakin taas päivittämään niitä kohtuullisella työmäärällä.

Vanhoilla sivuilla (tsfs.utu.fi) on edelleenohjaus, mutta se ei vielä oikein toimi. Esimerkiksi etusivu näkyy vielä vanhan osoitteen kautta, muttei kunnolla kun sen viittaamat sivut ovat jo siirtyneet. Edelleenohjaus on myös mallia hölmö, kun en pikaisesti saanut parempaa yliopiston palvelimilla toimivaa ohjausta tehtyä.

Mikäli jollakulla on linkkejä vanhoille sivuille, pyytäisin päivittämään linkit.

[Lue lisää]

Your computer is shutting down

Tomi, 6.12.2005 16:24 - Tietokoneet Ville

Tietääkö joku miten Windows 2000:n saa sammutettua nopeasti ja helposti? Ville selvästi tietää, koska Hannen kone käynnistelee itseään toistuvasti aina Villen livahdettua käyttämään sitä. Koneen lukitseminen on ainakin toistaiseksi ollut tehokas ennaltaehkäisykeino, mutta tuota ei aina muista tehdä, ja noita buuttailuja tapahtuukin päivittäin.

Emme ole pystyneet havaitsemaan miten Ville tuon tekee, mutta tiedämme, että ainakaan virtanapista hän ei sitä pääse sammuttamaan - se kun on teipattu peittoon eikä Ville ole useimmiten edes lähellä sitä. Ville on yleensä tuota operaatiota varten Hannen hiiren (ja siten myös numeronäppäimistön) äärellä, mutta joku kerta Ville on ollut aivan näppäimistön vasemmassa päässä.

Ehkä hommaa voisi auttaa myös, jos Hannelle hankkisi ei-optisen hiiren, koska optisen hiiren punainen vilkkuvalo on juuri se, mikä siinä tuntuu niin houkuttavan.

[Lue lisää]

Ville 1v

Hanne, 2.10.2005 22:48 - Ville

Villen synttärit olivat menestys. Poju sai paljon lahjoja, piti hauskaa ja kakku meni melkein kaikki. Kuvia Villen galleriassa, myös kakusta josta piti alunperin tulla avaruusalus.

[Lue lisää]

Lisää Ville-kuvia

Tomi, 29.9.2005 22:30 - Ville

Kun nyt kerran aloitimme kuvien dumppaamisen galleriaan, niin laitoin sitten kymmenkunta lisäkuvaa Villestäkin.

Pari otetta joukosta:

[Lue lisää]